Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Tato pochoutka je výborná k pivu, původní jsou se zelím, ale můžete je vylepšit slaninou nebo uzeným.

Potřebné přísady:
  • Kysané zelí
  • Polohrubá mouka
  • sůl,pepř
  • sádlo na potření
Postup přípravy:
  1. Na vál dáme stejné množství mouky,kysaného zelí ( + já dala asi 20 dkg uzeného ),vše promícháme,osolíme, opepříme a pomocí mléka zaděláme tužší těsto. Vyválíme placku, nakrájíme na libovolné tvary, potřeme sádlem a pečeme v troubě při 200 st. asi 10 minut ( podle tloušťky těsta ).
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

Medvědí česnek - jeho vliv na lidský organismus

TOPlist