Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kuřecí kaldoun od Petra

Potřebné přísady:
  • kostry z kuřete
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • česnek
  • libeček
  • pepř
  • sůl
  • máslo
  • mouka hladká
  • smetana
  • muškátový květ
  • petrželová nať
Postup přípravy:
  1. Uvařím si vývar - kostry z kuřete, cibule, koř.zelenina, česnek, sůl, pepř, libeček. Po 2-3 hodinách zcedím, kostry oberu, zeleninu nakrájím. Na másle udělám jíšku, zahustím s ní vývar, přidám smetanu, muškátový květ, petrželová nať. Povaříme.
  2. Vložím nakrájené maso a zeleninu. Knedlíčky - játrové knedlíčky kupuju mražené v Kauflandu. Žemlové si vařím. Stejný recept jako na Karlovarské knedlíky, do těsta nasekanou petrželovou nať. Malé knedlíčky vařím zvlášť v osolené vodě. Totéž játrové. Vychladit. Vložím do polévky. Před podáním prohřejeme vše dohromady.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist