Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Omáčka z cizrny alá svíčková

Potřebné přísady:
  • cizrna- naklíčená
  • olej
  • mrkev
  • celer
  • petžel
  • sůl
  • pepř
  • zeleninový bujon
  • bobkový list
  • tymián
  • nové koření
  • 400 ml vody
  • sojová smetana
  • mouka
Postup přípravy:
  1. Naklíčenou cizrnu uvaříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou korenovku - mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, zel.bujon, bobkový list, tymián a nové koření. Zalijeme 400ml vody a dusíme do měkká. Vyndáme bobk.list a nové koření. V mixéru promícháme sójovou smetanu s moukou, přidáme zeleninu, půlku cizrny, do hladká rozmixujeme a provaříme. Přidáme zbytek cirzny, prohřejeme a dochutíme hořčici, případně dosolíme.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sojové chilly con carne s kari rýží -  (vegan)

Sojové chilly con carne s kari rýží - (vegan)

Obrázek Sekaná ze soji, seitanu a kapusty - vegan

Sekaná ze soji, seitanu a kapusty - vegan

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Obrázek Ovocné smoothie - Dobrožrúti

Ovocné smoothie - Dobrožrúti

Obrázek Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist