Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 nejlépe domácí vejce
  • 40g másla
  • 100ml vody
  • špetku soli
Postup přípravy:
  1. Zamísit a nechat odpočinout v lednici. Poté vyválím, dám do formy a dno propíchám vidličkou. Náplň: na oleji osmahnout 1 cibuli a 3 stroužky česneku, přidám tak půlku uzeného tempehu na kostky (já přidala ještě trochu slunečnicových semínek) a nakonec velkou mísu pokrájeného špenátu. Promíchám, dokud špenát nezavadne a dochutím lahůdkovým droždím (není nutno). Přimíchám cca 150g ovčí bryndzy a quinou (asi 70g), kterou jsem předtím několikrát spařila vroucí vodou a pak vařila cca 15min. Mám v mražáku nasekaný medvědí česnek, takže ho přidávám ke konci do náplně. Pak jen nanesu na těsto do formy na koláč a peču na cca 175°C klidně i hodinku..záleží jak komu peče trouba
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Kurkumový čaj - vynikající a protizánětlivý

Obrázek Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist