Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Potřebné přísady:
  • 3 cibule
  • kokosový olej bez aroma nebo řepkový olej
  • 2 lžičky paprika gulášová
  • 1 lžička paprika červená mletá
  • zelí
  • rostlinná smetana
  • voda
  • kmín drcený
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • zeleninový vývar
Postup přípravy:
  1. Zelí si nakrouháme, cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, seitain nakrájíme na menší kousky.
  2. Do kastrolu dáme olej a na něm orestujeme cibulku, na ni dáme pokrájený seitain a chvilku restujeme, potom zaprášíme paprikou, přilijeme vodu a necháme vařit. Já vařím v papiňáku 12 minut.
  3. Otevřeme papiňák přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem atd a necháme vařit. Bokem si uděláme záklepku a segedín zahustíme a necháme mouku projít varem cca 5 minutek. Odstavíme a okyselíme octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
  4. Seitain lze dělat přímo z lepku - je to velice jednoduché a nebo vymýváním hladké výběrové mouky, který postup si vyberete je již na vás. Také můžete již hotový seitain zakoupit v prodejnách se zdravou výživou,
  5. Dobrou chuť
  6. Recept na doma dělaný seitain z lepku zde - http://www.pidak.cz/recept-domaci-seintain-z-psenicneho-lepku-by-romca
  7. Recept na seitain vymýváním zde - http://www.pidak.cz/recept-seitan-vege-maso-zakladni-recept-zeleninovy-vyvar
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kapustová polévka podle De LI

Kapustová polévka podle De LI

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Rýže se zeleninou a uzeným tofu by Romča

Rýže se zeleninou a uzeným tofu by Romča

Obrázek Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Obrázek Míchaná tofíčka  alá míchaná vejce by Romča

Míchaná tofíčka alá míchaná vejce by Romča

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist