Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Škubánky by Romča

Potřebné přísady:
  • 1,5kg brambor
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 150g másla

Na posyp:

  • cukr moučka
  • mák
Postup přípravy:
  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Uvařené scedíme a polovinu vody necháme v bramborách. Bramboru urovnáme vařečkou a uděláme pár děr. Zasypeme moukou a opět pro jistotu uděláme pár děr a chvilku necháme ještě propařovat. Potom zakryjeme poklicí a necháme propařit 10 minut. Po deseti minutách dáme na plotnu a prohřejeme, promícháme a opět zakryjeme poklicí a podruhé necháme 10 minut propařit. Potom přidáme část rozpuštěného másla a štouchadlem propracujeme. Někdo dává do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice, ale já dnes použila jen mouku. Škubánky vykrajujeme dvěma lžícemi namočenými s rozpuštěném rostlinném másle. Podáváme s máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem.
  2. Večer můžeme opéct na pánvičce a podávat pro změnu se zelím. Chutné jsou i se špenátem.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Průjem z berušek - Smothie - by Romča

Průjem z berušek - Smothie - by Romča

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

TOPlist